DİYETİSYENLER

BAĞLANTILAR

DİYETLER

Ünlü Diyetleri
Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi
Admin | 10-02-2014 10:30
Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi
Tüm dünya da insanların sağlıksız ve katkı maddeli ürünler ile beslenmenin sonucunda şuan itibariyle kanserden daha hızlı yayılan hastalık olarak literatüre geçen obezite, tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıktan kurtulmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta hiç şüphesiz sağlıklı beslenme, spor ve iyi bir diyet programıdır.
Ülkemizde de birçok çeşidi bulunan bu diyet uygulamalarının içerisinde en ideal olanı ve insanlar için en sağlıklı olanını muhakkak ki insanın kendisi belirlemesi gerekir. Ayrıca her diyet her insana uyacak diye bir şey yoktur. Aksine bu durum son derece sakıncalıdır.
Yapılan araştırmalar ve çalışmalar neticesinde son derece sağlıklı bir beslenme ve kısa sürede zayıflama imkânı sunan Şeyda Coşkun Diyeti, son yılların en meşhur ve en kullanışlı diyeti olarak kabul edilmektedir. Diyetin sahibi olan Şeyda Hanım, ilk olarak Sibel Can, Hadise, Gülben Ergen ve daha birçok ünlü ismi kısa sürede forma sokması ile tanınmaktadır.
Özellikle ünlülerden çok para alarak yapmalarını sağladığı bu diyeti sizler için araştırdık ve sizinde bu diyeti günlük olarak yapmanız için 6 günlük bir programını yayınlıyoruz.  Şeyda Coşkun Diyetini uygulama sırasında yapılması tavsiye edilen hususlar ile başlayalım:  Gün içerisinde hangi vakitte olursa olsun en az 1 saat yürüyüş Yine günün büyük bir kısmında hızlı kilo verdiren yeşil çayın tüketilmesi Akşamları ise diyet programında rezene, papatya ve melisa çayları tüketilebilir. 
 
Şeyda Coşkun Zayıflama Listesi
 
1.Gün
  • Kahvaltı: Karabuğday ve elma Kahvaltı öğünü için tüketilecek olan besinin hazırlanması için bir adet orta boy elma, üç kaşık karabuğday ve bir kaşık tarçın. İlk olarak karabuğdayların sıcak su ile haşlanmasına dikkat edin daha sonra ise elma kabuklarını rendeleyip üzerine tarçını ilave edin.
  • Öğle: Sabah kahvaltısında almış ürünün aynısıdır.
  • Ara Öğün : Yağ yakıcı çay ile birlikte küçük salatalık
  • Akşam : Sabah ve öğlen tüketilen besinlerin aynısı
  • Ara:  Yatmadan önce uyku çayı ve salatalık.  
 
2.GÜN İkinci gün için düşünülen Dukan Diyetinden de hatırlanacağı üzere sadece protein ağırlıklı olacaktır.
  • Kahvaltı : 1 adet yumurtanın beyazıyla yapılmış mantarlı omlet
  • Öğle : Sade ızgara balık
  • Ara Öğün : 3 dilim hindi füme ve metabolizmayı hızlandırıcı çay

Hazırlanışı: Papatya, ısırgan, anason, funda ve karanfili kaynattıktan sonra bir süzgeçten geçirin. Ve çayınız hazır. 

  • Akşam : Izgara hindi göğsü (Baharat kullanabilirsiniz.)
  • Ara Öğün : 3-5 kaşık light yoğurt (2 silme çay kaşığı keten tohumu ekleyin) Mate çayı.

Mate Çayı Tarifi : Mateyi kaynatıp süzgeçten geçirin. Tüketime hazır.  

 
3.GÜN  Bugün Alkali sıvı detoksu uygulayacağız. Uykudan kalkınca : 1 bardak zencefil ve limonlu su   
  • Kahvaltı : Detoks juice

Malzemeleri: 1 adet salatalık, 1 adet yeşil elma, Kabuğu temizlenmiş limon, Maydanoz
Hazırlanışı: Bir parça taze zencefil Detoks juice tarifi : Malzemelerimizin hepsini katı meyve sıkacağından geçirip üzerine az su ekleyip tüketime hazır hale getirebilirsiniz. 

  • Ara : (Saat 11:00 civarı) Alkali su

Alkali su tarifi : 1 litre suya eczanelerde satılan alkali damladan 4-5 damla kadar damlatın edin. 1-2 bardak için.

  • Öğle : Detoks çorbası

Malzemeleri : Enginar, taze dereotu, Kabak, Soğan   
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Haşlama işleminden sonra blendırdan geçirin ve üzerine kıvama göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz. 

  • Ara Öğün : Yeşil çay, muz sorbe

Malzemeler: 1 adet küçük muz, Yarım greyfurt
Hazırlanışı: Malzemeleri blendırdan geçirip tüketebilirsiniz. 

  • Akşam : Arınma çorbası

Malzemeleri: Ispanak ya da semizotu, Maydanoz ya da taze soğan, Brokoli, Kuşkonmaz 
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. 1 kase tüketebilirsiniz. 

  • Ara Öğün : Muz sorbe, zencefil çayı
Not: Alkali detoks u ya da diyeti böbrek yetmezliği olan hastalarda doktor gözetiminde uygulanmalıdır. Önceden kalp hastalığı bulunanlar ve vücutlarındaki potasyum seviyesini etkileyecek ilaç kullananlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.
 
4. GÜN
 
  • Kahvaltı: Lorlu domates çorbası
Malzemeleri: Yağsız lor peyniri, 1 tutam dereotu, 2 adet küçük domates, 2 adet zeytin
Hazırlanışı:  Önce dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın. Sonra lorla karıştırın. Domatesleri oyup hazırladığınız karışımı içine doldurun. Zeytinleri domateslerin üstüne koyarak süsleyin.
  • Ara Öğün : Şekersiz kahve ya da yeşil çay 
  • Öğle : Adana dürüm
  • Ara Öğün : Bitki çayı, çilekli yoğurt soslu fırınlanmış ayva
Malzemeleri:Çubuk tarçın, 2 adet ayva, 2-3 adet karanfil
Hazırlanışı: 3 bardak suyla tarçın ve karanfili kaynatın. Daha sonra ayvaları kaynatın. Ardından ayvaları kaynayan suya atın. 20 dakika pişirdikten sonra fırın tepsisine alın. Tenceredeki sudan biraz ayvaların üzerine dökün. 175 derecede 20 dakika pişirin.
  • Akşam : Yeşil salata, zeytinyağlı bamya
Malzemeleri:1 orta boy soğan, 1 kilo bamya, 3 adet domates, 1 adet limon suyu, Az tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Önce soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz. Daha sonra doğranmış domateslerimizi ekliyoruz. Tuz ve biberimizi de katıp soteliyoruz. Sonra bamya ve limon suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
  • Ara öğün : İçine çörek otu katılmış 3 kaşık lor peyniri.
 
 5.GÜN
 
  • Kahvaltı : Meyve salatası
  • Öğle : Kabak salatası
Malzemeler:Yarım havuç, 1 adet kabak, 2 adet küçük boy salatalık, 1 adet limon, Yarım diş sarımsak (isteğinize bağlı), Taze fesleğen, 1 tutam ince kıyılmış dereotu, Yarım enginar
Hazırlanışı:Kabakları soymadan uzunlamasına ince kesiyoruz. Sarımsak, taze fesleğen, dereotu ve limon suyunu blendırdan geçirip kabaklarla harmanlayınız. 1 saat kadar bekletin, havuç ve salatalıkları da uzunlamasına kesip beklettiğimiz kabaklarla karıştırıp servis ediyoruz.
  • Akşam : Marulda köz patlıcan
Malzemeleri: 3 parça brokoli, 1 adet büyük patlıcan, 1 göbek ya da marul yaprağ, 1 adet kırmızı biber, 1 adet yeşil biber, Yarım sarı biber, 1 tutam maydanoz, Çok az karabiber ve tuz  
 
6.GÜN
  • Kahvaltı : Menemen

Malzemeler: 2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.), Domates, Yeşil biber, Az biraz karabiber
Hazırlanışı: Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin. 

  • Ara : Sade kahve
  • Öğle : Mercimekli pazı dolması

Malzemeler: 1 demet pazı, 1 su bardağı mercimek, 1 demet maydanoz, 2 adet domates, 2 diş sarımsak, 1 demet dereotu, 1 adet orta boy soğan, Karabiber ve az tuz, 1 limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak 
Hazırlanışı : Önce pazıları sıcak suyun içine sokup çıkarıyoruz. Sıcak suda 5 dakika kadar mercimeği kaynatıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, sumak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırınız. Karışımı pazı yapraklarının üzerine alıp dolma şeklinde sarın. Domates ve sarımsakları rendeleyip bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın. Sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip 20 dakika kadar pişirin. Yemek artık hazır.   

  • Ara Öğün : 7-8 adet yeşil erik, pink limonata  

Malzemeler: Zenfecil, Mısır püskülü, Civan perçemi, 2-3 adet çilek, Yarım limon suyu 
Hazırlanışı: Zencefil, mısır püskülü ve civan perçemini 5 dakika kadar kaynatıp 20 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzüyoruz. Son olarak da pink limonatamız hazır.

Facebook Yorumları
Yorumlar
Bu Konu Hakkında İlk Yorum Yapan Siz Olun...
Bu Konu Hakkında Yorum Yapın Cevaplansın